Няма по-щастливи от учениците тази седмица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:59 / 22.05.2023
1844
Неочаквана "ваканция" от 3 поредни дни се заформя за учениците у нас заради предстоящата утре матура и празничния 24 май. В някои училища децата децата дори ще почиват 4 дни, а само един ден ще учат - поради обявени спортни или културни мероприятия в самото училище.

23 май (вторник) е обявен за неучебен ден за всички ученици със заповед на министъра на образованието още през лятото. Причината е провеждането на втората матурa - по профилиращ предмет, изучаван от учениците в последните две години - в 11 и 12 клас. Макар не във всички школа да има изпити за дванадесетокласниците, учителите от тях са ангажирани в матурите, най-вече като квестори, обясниха от МОН.

24 май (сряда) е празничен и неработен ден за всички, като само при желание учениците могат да участват в организираните за целта шествия за чстване на св. св. Кирил и Методий.

25 май (четвъртък) също е неучебен ден за децата, и макар да се води присъствен и предназначен за "училищни, просветни и културни дейности". На повечето места обаче го обявяват само за почивен.

Неучебни през юни пък ще са и дните, в които ще се проведат националните външни оценявания в 7 и 10 клас. Това са 13 юни, когато са изпитите по български език и литература за учениците от 7 и 10 клас, и 16 юни, когато са НВО-та по математика в 7 и 10 клас, припомнят от Dnes.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).