Новият омбудсман има Орден на Британската империя, утре ще положи клетва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:42 / 04.09.2019
7794
На 5 септември 2019 г., между 9.00 и 9.30 часа доц. д-р Диана Ковачева ще положи клетва като омбудсман пред Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България. 

Тя е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на омбудсмана Мая Манолова поема поста до избора на нов национален обществен защитник, информира Канал 3.

Диана Ковачева е правосъден министър в периода 2011-2013 година и дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International в България.

Работи като научен сътрудник в Института за правни науки, БАН и е преподавател в Юридическия факултет на УНСС.

Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Магистър по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – доктор по международно право и международни отношения. Автор на редица статии и монографии в сферата на международното право. 

Носител е на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет II.  Владее английски, френски и руски език.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).