ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нови разкрития за тежката междусъседска вражда, довела до убийството на психолога Иван Владимиров-Нав
Автор: Неда Узунколева 13:16 / 07.02.2024Коментари (1)2552
© Фокус
Продължава делото срещу Румен Тонев, обвинен в убийството на психолога Иван Владимиров - Нав. В залата присъстваха майката и братът на психолога, които са частни обвинители, предаде репортер на "Фокус".

Иван Владимиров-Нав беше убит на 8 февруари миналата година. Във фаталната нощ между него и съседът му Тонев възникнал конфликт, който завършил с куршум срещу психолога от законно притежавания пистолет на Тонев.

Съдът прочете молби от подсъдимия за уреждане на медицински прегледи.

Свидетелят Стоян Илиев (39 г.) е полицай от 5 РУ в столицата. "Беше февруари миналата година, бяхме на работа вечерта и получихме сигнал докато патрулирахме - беше за лице, което лежи безпомощно на площадка в жилищна кооперация. Пристигнахме два екипа. Адресът беше ул. "Черковна". Посрещна ни съсед, който чул скандал, след това изстрел. Съседът ни показа локва кръв и тялото на жертвата. Съседът заяви, че е видял Румен Тонев да влачи тялото към мазето", разказа полицаят.

"Вратата на общите мазета беше отворена и тялото на убития беше подпряно на вратата. Беше облян в кръв в областта на главата", допълни полицаят.

Румен Тонев е казал пред полицаите, че убитият Иван Владимиров-Нав е размахвал метален предмет и е ритал вратата му. Майката на Тонев е била в апартамента на сина си. Според полицая тя имала слабо зрение и не била добре здравословно.

"Предполагам, че разбра какво се случи. Колегите ми разговаряха с нея. Румен Тонев беше спокоен и съдействаше, не говори много. Прострелял е Иван Владимиров пред вратата на апартамента си. Призна какво е направил. Чувствал се заплашван от жертвата, използвал и лютив спрей, но той не подействал", каза Илиев.

Светла Пантелеева (80 г.) също беше разпитана. "Познавам подсъдимия Румен Тонев. Сестра ми има апартамент в същата кооперация и понякога присъствам на събрания. Майката на убития Иван - Славка ме уведомява за събранията."

Пантелеева разказа как на събрание преди около 4-5 години е станало сбиване между Тонев и друг съсед. Въпросното събрание се е провело в апартамента на майката на убития психолог Иван Владимиров-Нав.

Румен Тонев е бил и в надзорния съвет на кооперацията, който следи да не се злоупотребява със събраните от съседите пари. Иван Владимиров-Нав е бил домоуправител.

Майката на Румен Тонев Пенка е чистила общите части, защото семейството не е имало възможност да покрива задълженията си за живот в кооперацията.

"Забелязах, че два пъти по входната врата на Славка има някакви мазни петна". При предишни заседания стана ясно, че това са били петна от машинно масло.

Именно те са ядосали Иван Владимиров-Нав, който поискал сметка от подсъдимия Тонев.

"Румен Тонев ми е споделял, че е било шумно е не е могъл да спи следобед. Славка ми е споделяла за петната. И двете страни пишеха жалби и искаха да се подпиша. Апартаментът на Славка и синът й е над този на Тоневи. Не се подписах", заяви Пантелеева.

Братът на обвиняемия Анани Тонев (64 г.) беше разпитан. "До 89-та година също съм живял на "Черковна", каза свидетелят. "С брат ми се виждаме няколко пъти в месеца. Той живее с майка ми и я гледаше. Откакто той е задържан е мой ред да я гледам. Докато живях там не съм имал проблеми със съседите, родителите ми също нямаха. Последните 10 години брат ми Румен ми се оплакваше от съседи. Повече е имал проблем с майката на Иван Славка. Не познавах синът й Иван. Проблемите са били, когато Славка е станала домоуправител."

Анани Тонев разказа как Славка и Румен са имали конфликти и множество разногласия по различни въпроси, свързани с кооперацията. Първоначално конфликтът е бил между Румен и Славка, но впоследствие се намесва и Иван Владимиров-Нав, синът на Славка. "Иван е бил агресивен и на моменти арогантен", посочи братът на обвиняемия.

"Веднъж брат ми ми се обади по телефона и каза Иван е събрал някаква фирма и ни изнасят багажа от мазето." По думите на Анани брат му извикал полиция, но нищо не се случило.

"Майка ми беше чистачка, събираше хартии и найлони, които са конфискували", каза Анани Тонев.

"Брат ми отдавна имаше оръжие. Беше законно. Съхранявал го е в каса в кухнята, но аз не съм го виждал. Преди не съм обръщал внимание на касата и оръжието", каза Анани Тонев.

"Към 22 часа на 8 февруари брат ми ми се обади и ми каза, че е убил човек - съседът Иван, който го нападнал. Аз бях сащисан. Не е нужно да си следовател, за да разбереш какво се е случило. Видях локвата кръв пред апартамента на Румен на следващия ден. Брат ми беше сложил надпис на нашето мазе, че яко някой влиза ще стреля без предупреждение. Майка ми беше толкова притеснена, че не смееше да се покаже. Майка ми ми сподели, че е имало удари по нашата врата когато брат ми го е нямало. Не съм я разпитвал дали знае от кого са били тези удари. Тя чистеше блока и са имали пререкания със Славка, която даже не й е платила и майка ми се отказала да чисти. Майка ми е чистачка, чистеше и други блокове. Брат ми се чудеше как да се махне от кооперацията, не издържаше, но трябваше да гледа майка ми. Простиране над чаршафи, тежки миризми от кухнята и шум от семейството на Славка тормозеха брат ми. Не съм виждал на живо Славка и нейното семейство да проявяват неуважение към майка ми и брат ми", каза в съда Анани Тонев.


Още по темата: общо новини по темата: 20
25.10.2023 »
19.02.2023 »
18.02.2023 »
18.02.2023 »
18.02.2023 »
16.02.2023 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
без значение кой какви мизерии е правил или не на съседа си, има ШЕСТА БОЖА ЗАПОВЕД: Не убивай.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: