Нова акция срещу Миню Стайков! Тарашат офиси в пет града, Пловдив е един от тях

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:15 / 02.05.2019
4872
Акцията на Специализираната прокуратура от сутринта е насочена срещу злоупотреби, свързани с бизнесмена Миню Стайков. Проверките се извършват в офиса на бизнесмена в центъра на Карнобат. По непотвърдени данни проверката е свързана със злоупотреби с евросредства по програмата "Млад фермер", съобщава БНР.

Съвместно с МВР и ДАНС, Специализираната прокуратура разследва измами със средства от европейски фондове. Акцията е на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

Според неофициална информация активизирането на спецобвинението е заради изтичащия в неделя максимално допустим от закона 8-месечен срок за постоянно задържане на алкохолния бос. Твърди се, че преди това ще му бъдат повдигнато ново обвинение, което да мотивира оставането на Стайков под стража. Утре трябва да стане ясно дали обиските днес в пет български града са били само заради действия на Миню Стайков.

Ново обвинение за злоупотреба с евросредства би дало основание на прокуратурата да аргументира продължаване на задържането му. На няколко пъти от спецобвинението се противопоставяха на пускането му на свобода въпреки появата на Миню Стайков в съдебната зала с инвалидна количка и заключенията на медицинските лица. Без ново обстоятелство, каквото би било ново обвинение, прокуратурата е длъжна по собствена инициатива да промени мярката му за неотклонение,  а ако не – по искане на защитата на Стайков  спецсъдът е длъжен да го пусне.

Преди месеци от Спецпрокуратурата обявиха, че има данни, че Стайков неправомерно е ползвал пари по тази програма. Жители на Карнобат казаха, че офисът се занимава с изкупуването на земеделски земи. Това е единственият офис на бизнесмена Миню Стайков в града.

Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
05.12.2019 Гешев за поведението на сина на Миню Стайков при ареста: Не живеем във времената на мутрите
05.12.2019 Арестуваха сина на алкохолния бос Миню Стайков
25.11.2019 Дадоха старт на делото срещу Миню Стайков
05.11.2019 Отрязаха мераците на Миню Стайков за излизане от ареста
14.05.2019 Алкохолният бос Миню Стайков шокира всички с решението, което взе в ареста
07.05.2019 Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).