Нов грях изплува от миналото на Фехти от гонката в Морската градина на Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:05 / 19.09.2022
2931
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Фехти Фикри, шофирал в Морската градина в Бургас след употреба на наркотични вещества.

Спрямо Фетхи е повдигнато обвинение за извършено деяние с правна квалификация по чл. 343б, ал. 3 от НК, за това, че на 15.09.2022 г., в гр. Бургас, на алея в "Приморски Парк" до ресторант "Воденицата", управлявал МПС - лек автомобил марка "Сеат" след употреба на наркотични вещества -"амфетамин" и "метамфетамин", установено по надлежния ред - с техническо средство.

Районен съд – Бургас като взе предвид становищата на страните и след като се запозна с материалите по досъдебното производство и съобрази разпоредбите на закона, установи, че е налице първата изискуема предпоставка за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Фикри.

Обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от една до три години и глоба от 500 до 1500 лв. От събраните към момента доказателствени материали може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение.

По отношение на опасността от укриване, съдебната инстанция намери, че същата е налице, тъй като Фетхи Фикри се е опитал да избегне полицейска проверка, а също така е отказвал да излезе от управлявания от него автомобил, след като е заседнал в пясъка.

"Тези обстоятелства сочат, че обвиняемият съвсем съзнателно се опитал да осуети евентуалното ангажиране на неговата юридическа отговорност, била тя наказателна или административнонаказателна" според съда. Бургаският районен съд намери, че е налице и опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемия, като на първо място е видно от справката му за съдимост, че преди по-малко от една година е наказан по реда на чл. 78а от НК, за деяние по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1, предл. 2 от НК.

"Неговите действия при опита му да избегне полицейската проверка са създали опасност от настъпване на други общественоопасни последици, тъй като той управлявал МПС с висока скорост по крайбрежната алея в Бургас, която е пешеходна зона и където обичайно се разхождат множество хора", казва в мотивите си съда.

В своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо водача, Районен съд – Бургас взе предвид и справката на Фикри за нарушител/водач, от която е видно, че същият е многократно наказван за нарушения по ЗДвП.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
12.10.2022 Дрогираният джигит от опасната гонка в Морската градина на Бургас вече е на свобода!
Още новини от Национални новини:
За ужасна находка в козунак предупреди клиентка на верига магазин...
Да хванеш 120 кг шаран и да ти излезе солено
Проф. Рачев: Има лъч на надежда
Уникални кадри от нашето море
Министерството на финансите с новина за еврото
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).