Нинова: Ако Тагарев изпълни иска на Зеленски ще обезкости армията ни

Автор: ИА Фокус
Коментари (5)
16:05 / 07.07.2023
1425
Преди ние възпрепятствахме министър Тагарев да стане министър на отбраната, а сега като опозиция му поискахме оставката и поддържаме тази позиция. Ако той изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на българската армия, лишаване от боеспособност и ние категорично не бихме подкрепили такова нещо. Така коментира лидерът на партия БСП Корнелия Нинова обявените от министър Тодор Тагарев намерения за снабдяването на Украйна с оръжия, предаде репортер на "Фокус".

Според лидера на партията проблем създават и предложенията на преходното служебно правителство. "Ако си спомняте служебният кабинет на президента Радев внесе едно предложение МС сам да решава каква помощ да предоставя и то засекретена".

Затова и партията подготвя ново предложение за следващата седмица.

"Ние ще внесем за предложение в НС всички износи оттук нататък за Украйна и предоставяне на помощ военна, финансова, тази, която е посочена в декларацията да минава през решение на НС. Второ да бъде публична", категорична е тя.

Относно позицията на партията по въпроса с изпращане на военна помощ Нинова уточни: "Ние сме партия с традиция и последователност и имаме собствена позиция и тя е, че сме против предоставянето на военна помощ и смятаме, че това удължава конфликта. Трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията и от двете страни и от Русия, и от Украйна и водене на дипломатически преговори".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...
Бойко Борисов: Омразата, която се насади в последните години вече...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).