Николай Денков каза какъв пост ще заема, след като вече не е премиер

Автор: ИА Фокус
Коментари (3)
12:18 / 23.12.2023
3149
За момента няма проблем с всичко, което е договорено за ротацията. С Мария Габриел работим добре и ще продължим да работим както досега. Това каза  премиерът акад. Николай Денков в bTV.

"Вероятно, да", отговори Денков на въпрос дали би станал министър в кабинета на Мария Габриел. "Част от предложението е да стане вицепремиер, като ще се върне и в Министерство на образованието и науката. Там е мястото, където се чувствам близо до професионалната общност и където бих бил най-полезен", подчерта той.

Според него последните две години хората са се окуражили, че някой ги чува, но  предупреди, че България все още има голям проблем с корупцията.

"Доходите се повишиха повече, отколкото е последната инфлация, посочи премиерът", смята Денков и посочи, че тази Коледа ще бъде по-добра от предишната.

"Това, което е най-важно за хората с ниски доходи, е какво се случва с цените на храните, отделно - цената на тока за битовите потребители не е променена, отчете Николай Денков.

Бюджетът на държавата трябва да е насочен към тези хора, които са с най-голямо затруднение. Бюджет 2024 няма да се издъни, а ще се насочат средствата към тези хора, които през годините са били оставени назад, увери Денков. Той допълни, че другото, което може да направи правителството, е да се опита да привлече повече инвеститори в страната. Министър-председателят е сигурен, че 2024 г. ще бъде още по-добра за България.

Той коментира и цената на горивата у нас. България е отворен пазар, като страната внася и изнася горива към съседните страни. През цялото време борбата на правителството е да няма рязко премахване на дерогацията на "Лукойл". Ако зависим само от внос на горива, който трябва да се осигури в следващите няколко дни, цената на горивата щели да скочат много. Денков обаче е оптимист, че такъв скок няма да има.

По темата за демонтажа на Паметника на Съветската армия премиерът заяви, че обществото е разделено заради войната на Русия в Украйна, а не заради монумента. По думите му паметникът е само символ на разделението.

Виж коментарите (3)

Още по темата (942):
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха
05.04.2024 Живко Коцев оттегля оставката си! Била подадена под натиск
04.04.2024 Главният секретар на МВР проговори защо е подал оставка
Още новини от Национални новини:
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването
Стачка на университетите, ще блокират пътища
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Еманюел Макрон препоръча Варна като една от своите топ дестинации...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).