Нидерландия: Проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
08:55 / 09.12.2022
2570
България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага, това каза пред журналисти снощи държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген. Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на ЕК и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит", каза Ван дер Бюрх, цитиран от БНТ.

Той изрази учудване от подкрепата на Еврокомисията за България “Учудвам се на позицията на Еврокомисията, която винаги казва, че ние сме общност от ценности и норми. Точно ЕК трябва да постави високо в приоритетите си правата на човека и противопоставянето на корупцията", коментира той. Според него от 2011 Нидерландия е последователна в исканията си за това на какви условия трябва да отговаря една страна, за да стане част от Шенген.

Ван дер Бюрх коментира, че в залата е имало разочарование заради решението на Нидерландия и Австрия против разширяването на Шенген с България и Румъния, но според него двете страни имат право на собствена позиция.

Виж коментарите (4)

Още по темата (379):
18.04.2024 Еврокомисар: Напълно готови сте за Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
03.04.2024 Адвокат Пламен Бекирски: Който е решил да отвлича детето си без съгласието на другия родител, има от какво да се безпокои
02.04.2024 Вътрешният министър на Австрия за влизането на Румъния и България в Шенген: Би било погрешно да се определи конкретна дата
02.04.2024 Два дни след присъединяването ни към Шенген, изведоха дете без съгласието на единия родител
01.04.2024 Вигенин убийствено ироничен, заговори за кораби и яхти
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите
Синът на известен наш бизнесмен обяви: Без да се замислих, приех ...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Голяма банка предупреди своите клиенти
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).