Невероятен обрат с украинците, чийто джип бе откраднат в Несебър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
16:48 / 01.04.2022
101114
Вместо да  му избодат очите, българските автоджамбази изписаха веждите на украинеца Дмитрий Бабенко, чийто бял "Мерцедес" ML 350 изчезна мистериозно от паркинга на хотел "Карел" в Несебър. След новината за това, че са останали без нищо, бизнесмен от София подаде ръка на украинеца и неговото семейство и сбъдна мечтата им.

След като Дмитрий, съпругата му Виктория заедно с 10-месечната им дъщеричка Алина и родителите на мъжа напускат Запорожие, бягайки от ужаса на войната, автомобилът и вещите в него са единственото им имущество. Те пристигат в България на 21 март, тук са за пръв път и вероятно ще помнят нашата страна с опашките за придобиване на статут и кражбата, но и с това, че тук живеят и добри хора, готови да помагат със своите големи сърца.

На 28 март през нощта крадците на автомобили вземат всичко, което семейство Бабенко притежава. "Отворили са колата и са видели вътре бебешка количка, детско столче, биберони и вещи, по които ясно си личи, че не сме тук на почивка. Как им даде сърце да го направят?“, пита Дмитрий.

В деня, в който Дмитрий обяви новината, високопоставени хора от столицата виждат сълзите и отчаянието на един баща по телевизията и го намират. Питат го как иска да му помогнат и какво е решил да прави за семейството си.

"Споделих им, че искам да отгледам детето си на спокойствие, че със съпругата и родителите ми мечтаем да заминем в Канада и там да се установим като бежанци. Това беше нашата цел, а колата ни беше всичко“, казва бащата от Украйна. Той търси съдействие от институциите в Бургас, отива на среща при областния управител, подава жалба в ОДМВР-Бургас, където работят по издирването на откраднатия му автомобил. Служителите на реда веднага започват разследване и вече имат следа, която води към автоджамбазите. Но Дмитрий вече подрежда живота си в друга държава.

Бизнесменът, който потърсил Дмитрий, приел присърце борбата на един съпруг, баща и син за цялото му семейство. Той не желае да бъде оповестявано името му, затова ние ще спазим тази уговорка.

Вчера семейство Бабенко обаче са минали интервю в канадското посолство в Букурещ и вече притежават визи за Канада. Бизнесменът е изпратил и самолетните билети за семейството и е дал на Дмитрий 2 хиляди долара, за да може да започне живота си там.

Семейство Бабенко са получили хуманитарно убежище в източната част на Канада. Като бежанци там те получават апартамент и работа, както и уроци по френски език, пише "Флагман". А ние от България можем да пожелаем успех на Дмитрий и семейството му и нека помни доброто, което го е стигнало в страната ни, макар и на гърба на зло.

Виж коментарите (12)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).