Неподготвени шофьори предизвикаха задръствания в снега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:39 / 25.01.2019
7856
В Родопите отново имаше задръствания, предизвикани от неподготвени шофьори. Зимната приказка в Смолянско отново се оказа кошмар за стотици туристи, поели към планината без вериги. Още призори проходът през Пампорово се напълни със закъсали коли.

Докато някои шофьори се учеха как се слагат вериги, зад тях се образува опашка и  снегорините се оказаха заклещени в колоната.

"Не са подготвени. Нямат вериги. Не знаят да карат в такова време", коментира Юрий Кондилов, служител на Община Чепеларе.

За втори ден Сухопътните войски изкараха тежката техника. Роторен снегорин се зае да чисти еднометровия сняг, блокирал главния път.

"Нормалните снегорини не могат да се справят с чистенето, защото те само избутват снега. Нашият снегорин може да изхвърли снега извън платното", обясни редник Антон Кехайов, алпийски полк към Сухопътни войски.

С целия си опит в борбата със зимните стихии, от 101-ви Алпийски полк на Сухопътните войски съветват шофьорите да не поемат към планината неподготвени.

"Задължително да са с нови зимни гуми, вериги, колите да са заредени, а те самите - екипирани с топли дрехи, обувки, ръкавици, шапки", посъветва полк. Димитър Кацаров.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).