Недоволство заради картите за пътуване на бебетата в градския транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
10:32 / 03.10.2012
3772
Вълна от недоволство заради задължителните карти за пътуване на най-малките в градския транспорт. Проверка установи, че в някой градове изискването вече е въведено, в други предстои да стане факт до дни.

Безплатните карти са задължителни за бебетата в Пловдив от вчера. След масовото недоволство на родители в града под тепетата, днес вече голяма част от тях приемат изискването да вадят документи за пътуване на децата си. Част от родителите на децата до 7 години са разбрали за новите изисквания от самите кондуктори в автобусите.

От общината в Пловдив обещаха да няма глобени до 1 ноември, когато изтича гратисният период. След тази дата, децата до 7 години ще трябва да се возят само с карти - в противен случай майките или бащите им ще бъдат глобявани.

В Благоевград персоналните карти за пътуване ще влязат в употреба до десетина дни. След 15-ти могат да бъдат получавани от автогaрата от превозвачите. Въпреки, че картите ще бъдат безплатни, родители от Благоевград също се обявиха против изискването.

Във Варна и Бургас задължителните безплатни карти за градския транспорт за деца и бебета ще станат факт от началото на следващата седмица, в Русе - от началото на ноември, а в София - след Нова година.

Как се грижат за най-малките пътници по света? Във Великобритания децата под 4 годинки пътуват безплатно в целия градски транспорт. След това до 11-тата си година се движат с детски електронни карти със снимка, регистрирани в общината и цената на пътуване е символична и е по-малко от 1 лира. Автобусният транспорт е безплатен за всички до 11 години.

В Берлин валидният билет за градския транспорт на придружителя на детето е достатъчен за безплатното му пътуване. Те могат да превозват със себе си безплатно деца до 6 г. багаж и 1 детска количка.

Източник: btv


Виж коментарите (14)
Още новини от Национални новини:
Промениха таксите за някои лични документи
Българин: Всичко отива за храна и сметки
Вадете чадърите утре, връхлитат ни дъждове
Първи подробности от прокуратурата, след като 36-годишна жена поч...
Сакскобургготски след пренасянето на останките на Фердинанд: Благ...
Ген. Стефан Янев призова за смислен и съзидателен диалог в следва...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).