ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нечовешко деяние! Изверг брутално уби и изнасили 70-годишна баба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:32 / 10.12.2018Коментари (1)4602
18-годишният Димитър, обвинен в убийството и изнасилването на 70-годишната Петра Станева от Бяла черква, се опитал във фаталната вечер да изнасили и друга старица. Това споделят близки и съседи на жертвата, която бе убита на 6 декември, съобщава "Труд".

В злокобната вечер младежът, който живеел във Влашката махала в градчето, празнувал с приятели Никулден. Той полял обилно с алкохол празника и по думите на свидетели, употребил не за пръв път наркотици. "Те бяха на имен ден до 11 часа, а той се напи. Беше наркоман, лошо момче беше Димитър“, разказа Иван Иванов, съсед на баба Петра. Той допълва, че Димитър пушел трева и употребявал амфетамин.

Съседи на извършителя на зверското престъпление на ул. "Дунав“ във Влашката махала също твърдят че от години посягал към дрога. Цанка Иванова споделя, че майката на Димитър работела в Гърция, както и братята му, а той самият живеел с баща си. Всички работели в чужбина, младежът също препечелвал от строителна работа.

Племенницата на баба Петра Тодорка Иванова, разказва емоционално за преживения шок. Тя е за кратко в Бяла черква, тъй като работи и живее в Германия. "Прибрала се е към осем часа вечерта на 6-ти декември. Мислех на следващия ден да видя леля, защото ще замина, тя е бедна и исках да й дам някой лев, консерви, дрехи.

Майка ми ходила до дома на леля, лампата в къщата светела, но не видяла полуголото и тяло“, разказва Тодорка Иванова. След купона Димитър влетял в къщата на баба Петра и се гаврил с нея. Освен, че извършил сексуално посегателство, той я удрял и нанесъл множество удари. Вследствие побоя и бликналата кръв, жената е починала от задушаване. Това е установила съдебно-медицинската експертиза.

Близките открили вкочаненото тяло на старицата хвърлено пред къщата на двора, на 8 декември, два дни след убийството. По думите им, жената била с разкъсани дрехи и лежала полугола на цимента. "Много работна беше, честна жена, чиста, искрена, на никого не е направила лошо. Сама живееше, има две дъщери - едната в Германия, другата в Испания. Много съм отчаяна, защото и аз имам майка- сама, и просто трябва да замина пак в Германия. Тези хора сами как ще живеят, възрастни, слагат брадви под вратите, как ще живеят занапред?“, през сълзи изхлипа племенницата и Тодорка.

След ден станало ясно, че Димитър, полудял под въздействието на наркотиците, е нападнал още една пенсионерка в квартала. За щастие баба Гина се отървала без да довърши злодеянието си. "Влезе и седна на кревата до мен, аз заспах и той ме събуди, аз мисля, че е внука. И почна да ми дърпа дрехите, да ме целува, и аз почнах да викам: "Какво правиш?“ и ме окървави, пълна бях с кръв! Виж устната какво ми направи!“. След това избяга, сигурно се уплаши от кръвта. Аз веднага отидох при дъщеря ми и зетят беше там“, разказва притеснена старицата, която също живее сама в кирпичената си къща.

Близките й коментираха, че инцидентът станал в същата вечер, а на другия ден те пуснали жалба в полицията. Във Влашката махала в Бяла черква няма семейство, в което някой да не работи в чужбина. Младите хора са на гурбет в Гърция, Австрия, Германия, и основно старите хора живеят сами и в страх. Вчера в къщата на баба Петра е правен следствен експеримент. До извършителя на кървавото деяние разследващите стигнали за часове.

Младежът е признал за извършеното престъпление. Аутопсията е показала, че причина за смъртта е задушаване. Димитър е обвинен в жестокото убийство, като според прокуратурата, мотивът му е изцяло сексуален. Той е задържан за 72 часа. Според закона, за такова престъпление се предвижда затвор от 10 до 20 години.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нали засилвахме присъствието на полиция и жандармерия по селата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
Спортен риболов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: