Наши лекари оперираха 10-годишно дете с рядък тумор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:32 / 28.01.2019
3548
10-годишно момче претърпя изключително сложна оперативна интервенция, извършена от проф. Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА, съобщиха от болницата.

Случаят касае тумор, разположен около аортата и основни нейни разклонения, а малкият пациент е опериран, благодарение добрата колаборация между ВМА и болница "Пирогов". В съвместния екип, ангажиран с лечението на детето, участваха и детските хирурзи доц. Христо Шивачев и д-р Стефан Стоилов.

Близо 3-часовата интервенция премина при минимална кръвозагуба, а сложността ѝ идва именно от разположението на образуванието, характерно основно за детска възраст, и риска от животозастрашаващо кървене.

Туморът бе отстранен радикално, като надеждата за окончателно излекуване е много голяма, коментира проф. Владов. Малкият пациент се възстановява нормално и предстои да бъде изписан.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).