Наши болници съветват майка да прибере детето си и да чака да умре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:07 / 21.01.2018
11769
Вероятно помните малката Натали... ангелчето от Бургас, което е диагностицирано с ДЦП още на 5-месечна възраст. От тогава за детето и неговата майка започва голямото ходене по мъките и една свирепа битка, която в последните месеци се превръща в борба за живот. С Burgas24.bg се свързаха близки на семейството, за да разкажат поредния абсурд. И да помолят за помощ... без която детенцето е обречено на смърт.

В края на 2017-а година състоянието на Натали се влошава критично. Около Нова година детето започва да става неспокойно след прием на храна и течности, реагира със силен плач и присвиване на тялото. Състоянието му се дължеше на силни коремни болки. 

"Последваха продължителни изследвания и лечение в България, но всеки един от курсовете водеше само до временно подобрение на състоянието, което се влошаваше непрекъснато. Извършените изследвания доказаха множество проблеми в дебелото черво и токсичен мегаколон. Проведени са консултации с гастроентеролози, педиатри, генетици, детски и хирурзи в София, Варна, Стара Загора, Пловдив, включително всички големи медицински центрове в България, но случаят е обявен като комплициран и с невъзможност за лечение на място", разказват близки на малката Натали.

Събраните документи и изследвания са изпратени в Университетска болница "Шарите" - Берлин. От немската клиника е изпратена оферта и състоянието на Натали е прецизирано като разновидност на синдрома на Хишпрунг, за което лекарите там твърдят, че е наложителна биопсия, изследвания и операция от спешен порядък при тях. Изпратена е оферта. Всички документи са окомплектовани и изпратени до "Фонда за лечение на деца в чужбина".

"През декември, като подарък за рождения си ден, Натали получи отказ за лечение в чужбина от въпросния фонд. В резултат на това, детето в настоящия момент е в критично състояние, реанимирано преди дни в шокова зала, изхвърлено от болниците в Бургас, вкъщи на системи, с частна медицинска сестра, без да може да приема храна и вода, без да може дори да ходи самостоятелно по голяма нужда. Колко болка може да изтърпи едно детско телце и кой дава право на този фонд да раздава с лека ръка присъди на тежко болни деца и да решава кой да живее и кой да страда и умира", разкъсва се семейството на малкото момиченце.

Помогнете на малката Натали да живее! Ето начините:
Банкова сметка:

Investbank
BG86IORT80485024770700
BIC IORTBGSF
Титуляр: Калояна Канариева


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).