Наш лекар: Защо, глупако, реши, че ще те чипират с ваксината? С какво си важен за някого?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:17 / 07.09.2021
9106
"Пациентопотокът в болниците лека полека нараства. Това е нормален процес. Епидемията си има своята логика". Това заяви пред Нова телевизия д-р Мирослав Ненков и бивш министър на здравеопазването. 

Той коментира и слабата ваксинация, и недоверието на хората. Според него от години доверието между лекарската гилдия и пациентите е торпилирано.

"Има един процес, който тече от времето на мракобесния комунизъм, който набива клин между моята гилдия и пациентите. Дойдоха комунистическите промени, които и до ден днешен ни морят. Тогава лекари, като мен, трябваше да говорят с пациентите за пари и това руши доверието. После се появи тази криза, която лично бившият премиер менажира и лично донаби този клин между нас лекарите и пациентите със създаването на 7 щаба, 8 други структури, с чисто политически решения, идващи от щаба", заяви Ненков.

"Не ни вярват. Хората не се питат защо властите ще имат сметка да изкарват данни с много заболели и много починали. Защо тебе, глупако, ще те чипират, с твоята диагоналка и външна тоалетна, че реши, че си важен", коментира докторът.

"Мерките, които управляващите са приели трябва да се спазват. Това е закон. Всеки трябва да си носи последствията за неспазване на закона. Управлението на тази криза в целия свят среща страхливи и слаби ръководители и липса на честност. Не са честни с населението хората, които управляват и това е резултатът. Никой не казва, че това е болест, от която се умира, всеки носи сам последствията“, подчерта д-р Ненков.

Бившият здравен министър не скри възмущението си от начина, по който управляващите се отнасят с лекарите: "Как лекарите да работят без пари? Всеки, който работи повече, трябва да получава повече. Кажете им, че нямате пари“, обърна се той към колегите си. По думите на Ненков има болници, в които са били давани на лекарите само част от 1000-та лева бонус за борбата на първа линия.

Виж коментарите (9)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).