Нанков: Ще сложим край на нездравите опити на обжалване и саботиране на Тол системата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:00 / 14.08.2017
4242
Ще бъде създадена Държавна компания, която ще определя Тол системата, но не прекратяваме поръчката. Проектна компания трябва да има, която ще управлява, ще мениджира и ще поддържа бъдещата Тол система. Това заяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде репортер на Varna24.bg.

"До две седмици ще сложим край на нездравите опити на обжалване и саботиране на Тол системата. В момента оценяваме пропуснатите ползи за държавата от това забавяне и ще заведем дело. Отделно от това сме сигнализирали прокуратурата и ДАНС за начина, по който последната жалба беше входирана. Тол системата ще въведе един справедлив модел и тези, които нарушават ще плащат повече. Редно е България да се възползва чрез Тол системата от своето географско положение, да регулира адекватно, пропорционално транзитния трафик.

В края на 2018 г. Тол системата трябва да заработи. Остават същите параметри. 7 месеца е срокът за внедряване, около година ще бъде оценката на ефективността. 

Това, кои пътища ще бъдат включени ще подлежи на дебат. Не повече от 55% от републиканската пътна мрежа. За тези, които нямат Тол система, няма да има електронни винетки. Ценовите модели ще станат ясни на етап внедряване на системата чрез решения на МС. Ще има отделно таксуване за отделните видове пътища. Ще бъдем доста гъвкави на база смесената система. Няма да налагаме тези забрани, които налагаме в последните години за товарните автомобили. Както е в Германия и Австрия ще бъде по-скъпо два и три пъти. Всеки собственик на камион и транспортна фирма ще си прави сметката.", обясни Нанков. 

Нанков уточни, че Тол системата е само за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона. 

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).