Налагат със закон фитнес и душ в офиса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
13:43 / 29.02.2012
3899
Всяка офис или административна сграда с над сто работни места трябва да осигури поне едно помещение за спорт и душ кабинки за освежаване след упражненията. Това предвиждат внесени в НС от шефа на спортната комисия в парламента Огнян Стоичков поправки в Закона за устройство на територията. Изискването ще важи за новоизгражданите постройки. Предвиждат се стимули за собствениците на вече построените бизнес помещения, които решат да въведат екстрите за служителите си. Те ще получават отстъпка от 5% за данък сгради в следващите 3 г. Поправките предвиждат шефовете на малки фирми също да намерят начин да изпращат служителите си на тренировки.

Разходите на инвеститорите ще се възстановят многократно от повишената работоспособност на техните служители, мотивира предложенията си депутатът. Той посочва, че според последните проучвания 49,5% от българите са с наднормено тегло, а 58 на сто изобщо не спортуват.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (26)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).