ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Нахапана от кучета учителка се уплаши дори от собственото си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 05.12.2018Коментари (7)4233
© bTV
Учителка от Благоевград стана жертва на агресивно безстопанствено куче по време на редовната си разходка в парка. Жената е подала жалба в полицията и ще съди Общината. Денят изглеждал приятен за разходка в парк "Бачиново", но завършил зле за Вера Кацарска. Тя в началото даже не разбрала, че е нападната.

"Губи ми се част от ситуацията, само си спомням, че излязоха хора от заведението и казаха да вляза в загражденията при пързалките. За съжаление, на пързалките имаше деца, които започнаха да крещят, да плачат, да се стресират, затворих вратите, децата се качиха на пързалката, излязоха родителите и набрах 112", разказва учителката.

Жената е транспортирана до спешния център. Вади си медицинско и подава жалба в полицията. Няколко дни по-късно, глутницата е на същото място. Там е и бусът на Общината, а вътре са служителите, ангажирани с проблема с безпризорните кучета.

Какво последвало: "Двама служители седяха в колата и се занимаваха с телефоните си, почуках на прозореца и помолих дамата да излезе от автомобила, казвам: "Аз съм жената, която я нахапаха кучетата, може ли да слезете и да ми кажете защо същата глутница беше на същото място?" Бялото куче ме разпозна, то се надигна, а тя слезе от колата и ме попита какво да прави, каза ми, че не се чувства добре, че е в дискомфорт и какво друго може да направи, освен да ги приберем, да ги обезпаразитим и пак да ги пуснем: "На мене ми е толкова лошо, а Вие ме занимавате с кучетата, попитах я защо тогава е на работа".

Кирил Манов от общината в югозападния град разпознава заснетия от Вера автомобил. Защитава служителите: "Аз затова казвам, че нещо в нашето законодателство не е както трябва и трябва да се търсят начини да се промени. Аз не казвам вариант "убиване на куче", но след като законът те задължава след като го хванеш веднъж, да го вкараш в приюта, да го кастрираш, чипираш и след това да го върнеш на мястото, значи нещата не са окей".

Вера се опасява, че със застудяването кучетата ще стават все по-агресивни и може да нападнат и дете. Бездомните кучета са навсякъде, по улиците, в парковете и край училищата.

Кое от уличните кучета е агресивно и кое – не, е въпрос без ясен отговор. "Проблемът с доказване на агресивни кучета е много голям, ние имахме едно запитване до ОДБХ и ни казаха, че в България е имало само във Варна и София специалист, който може да даде становище дали кучето е агресивно, или не е", обяснява Кирил Манов.

Това не е първият инцидент с Вера Кацарска. Преди години отново е нападана – в центъра на града. След поредния инцидент се страхува да ходи сама на разходка. Притеснява се даже от собственото си куче и сега му търси осиновители.

Пострадалата е извадила всички необходими документи и завежда дело срещу Общината. Очаква и резултат от подадената в полицията жалба.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Вместо да помисли,че като застудява кучетата започват да замръзват и да умират,тя мислела ,че от студ стават по -злобни..такъв ти е манталитета ,страхотна учителка си сигурно.....На това ли учиш децата в училище ? 0% Състрадателност. Аз също съм бил хапан ,не един път ,но имам разсъдъка и ума да осъзная ,че кучетата не са изцяло виновни за това,ние сме еволюиралите същества , които трябва да помагат в такива ситуации ,но уви.
-1
 
 
Само я нападат кучета , не е случайно. Те усещат злите хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: