Нагъл беглец от полицията се размина само с домашен арест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:11 / 23.01.2019
1822
С мярка за неотклонение "домашен арест“ се размина задържаният след продължило повече от час рисково преследване по улиците на Сливен 33-годишен Илко Ангелинов.

Мъжът бе спипан след бясно надпреварване на управляваното от него БМВ Х5 на 19 януари, шофьорът се оказал дрогиран с амфетамини и метаамфетами, припомня Монитор. При рисковото шофиране са били ударени полицейска кола и частен автомобил, спрял на червен светофар. Районният съд обаче отказа да приеме доводите на наблюдаващия досъдебното производство прокурор за оставяне зад решетките с мотива, че Ангелинов имал постоянен адрес.

Магистратите са категорични, че няма адресна регистрация, а в устните си обяснения беглецът е обяснил, че работи в Италия. От прокуратурата вече са протестирали постоянната мярка за неотклонение. От там уточняват че Ангелинов не за пръв път осуетява опит на полицаите да го проверят, аналогична ситуация е имало в началото на януари отново по улиците на Сливен. Тогава обаче роденият в новозагорското село Сокол мъж успял да избяга от преследвачите си. Извършеното на 19 януари деяние по чл.325, ал.3 от НК се характеризира с изключително висока степен на обществена опасност, по-висока от други деяния от този вид. С поведението си обвиняемият е застрашил участниците от движението по пътищата, в това число и пресичащи по пешеходна пътека пешеходци. Умишлено е блъснал полицейски автомобил на служителите, които са го преследвали и са направили опит да извършат проверка спрямо него. Умишлено е ударил и лек автомобил на гражданин, който е изчаквал червен сигнал на светофара. Застрашил е и здравето на полицейски служител, който е опитал да отвори вратата на управлявания от Ангелинов автомобил, се казва във вече внесения протест пред окръжния съд в Сливен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).