Над 4500 случая на агресия в училищата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:57 / 01.11.2017
3264
4711 са били случаите на агресия в училищата през изтеклата 2016-2017 учебна година, свързани с физическо посегателство и психически тормоз. Това сочи статистика на Министерството на образованието и науката (МОН).

Броят на случаите е с 455 повече от предходната година, обясниха още от ведомството пред "Монитор". Най-често учениците са използвали вербална агресия помежду си - 2805 пъти, която включва всякакъв тип обиди, псувни и цинизми, които учениците си разменят.

2111 пъти пък се е налагало учителите да въдворяват ред при сбиване или друга физическа разправа между деца и младежи.

От МОН обясниха, че при един инцидент може да е имало съчетание от няколко прояви, примерно както размяна на обиди, така и бой. Затова и броят от разбивката на различните видове тормоз е по-голям от този на случаите на агресия.

"През последната година се наблюдава тенденция на нарастване на тежките случаи на агресия и конфликти в образователната система. Не може да твърдим, че тези инциденти са характерни само за големите училища или за учениците в по-горна възрастова група, дори напротив. Последните инциденти са в малки училища, дори в малки населени места. Възрастовите граници падат. Вече се касае за деца в начална училищна възраст и дори в предучилищна", коментира експертът от МОН Татяна Предова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).