Над 190 милиона дължи НЗОК на чуждестранни фондове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:25 / 02.09.2016
2899
Националната здравноосигурителна каса дължи над 190 млн. лв. на чуждестранни фондове и здравни каси, осигурили здравни услуги на български граждани в Европейския съюз. 

Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по време на парламентарния контрол. Москов посочи още, че за старите задължения се търси решение за разсрочено плащане, а текущите се изплащат сега. 

Междувременно дълговете на държавните и общинските болници продължават да нарастват и към средата на годината вече надхвърлят 500 млн. лева, като близо 200 млн. лева от тях са просрочени. Оказва се, че най-сериозни са задълженията на лечебните заведения към доставчици на медикаменти и консумативи.

Москов коментира и публикация в медия, в която се твърди, че съществува листа с чакащи онкоболни поради липса на капацитет. Министърът заяви, че това е спекулация и че е проверил във всяка болница в страната. 

"Няма нито един онкоболен, който е извън рамките на терапефтичния си план, в който е отразено кога каква оздравителна процедура следва и се записва в съответната листа на болницата", категоричен бе той. 

По отношение на проблема с липсата на апаратура в СБАЛ по онкология в кв. Дървеница, Москов обяви, че е разрешен. 

"В болницата в Дървеница вече също няма чакащи за лъчетерапия, защото това отвратително правителство достави 3 нови уреда", каза в заключение Москов като поясни, че това бил поет ангажимент от преди 4 месеца.


Източник: Монитор

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българин е похарчил 2 600 лева за бургери
Борисов: Cрамота e да съм на един плакат с Денков
Подробности за инцидента на Централна гара в София 
Царуването на парите в брой е към своя край, скоро ще бъдат помет...
Запомнете тези четири дати през юни
Гвоздейков: Композира се нов влак за Пловдив, вината е на машинис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).