Над 124 000 българи имат оръжие за самоотбрана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:40 / 12.12.2017
3870
"Последните две години установихме неефективен контрол на МВР по отношение на разрешителните за оръжие. Имаше стотици разрешителни с изтекъл срок. Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над 340 000. Над 124 000 се държат от физически лица за самоотбрана, като сред тях няма регистрирани ловци", заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова тв зам.-главният прокурор Ася Петрова.

По думите й обаче липсва единен електронен регистър на разрешителните. А това възпрепятствало работата на МВР по контрол на лицата, притежатели на оръжие. Запитана дали наистина прокуратурата проверява "Мис България" 2017 Тамара Георгиева, прокурорът Петрова отвърна: "Наистина има депозиран сигнал във Върховна касационна прокуратура. Сигналът е депозиран от Николай Бареков във връзка с провеждането на конкурса".

Тази сряда започва процесът за разграбването на КТБ. Специализираната прокуратура работи по случая. А преди няколко дни главният прокурор Сотир Цацаров се срещна със своя колега - главния прокурор на Сърбия. По време на срещата е подписано споразумение за сътрудничество между двете прокуратури и по наказателни дела.

"Параметрите по това споразумение не касаят конкретни дела, обвиняеми лица или подсъдими лица", уточни зам.-главният прокурор Ася Петрова. Прокуратурата проверява и колко са опасните язовирите у нас.

"При язовир "Огняново" констатирахме следния проблем - прехвърляне на отговорност между различни институции, неиздаване на акт за публично-държавна собственост, както и непредприемане на мерки за ремонт на стената", добави зам.-главният прокурор Ася Петрова. Тя коментира и делото "Килърите".

"Делото "Килърите" мина в историята. Факт са влезлите в сила осъдителни присъди без право на обжалване по отношение на трима от подсъдимите - Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев. Изпитвам удовлетворение от финала на този казус", коментира Ася Петрова.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).