Над 100 са желаещите да оказват спешна помощ по въздух

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:27 / 26.04.2023
773
105 са кандидатите, подали документи за обучение в програмата "Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“. За това информира Министерството на здравеопазването, запитано от БТА.

На 21 април изтече срокът за подаване на документите като процедурата за набиране на кандидати за обучението започна на 21 март.

До началото на май в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия ще бъдат извършени медицински прегледи на кандидатите, както и тестове за физическа годност. След това ще бъдат ясни одобрените за обучение кадри, които да бъдат част от летателния състав на хеликоптерите.

Очаква се в началото на май да започне същинското обучение за оказване на спешна медицинска помощ по въздух, което ще бъде в Центъра за професионално обучение към ВМА в София и ще продължи 15 дни.

Лекарите и медицинските сестри, преминали обучението, ще бъдат включени в дежурства в базите на летищата в София и Долна Митрополия.

Първите хеликоптери, с които ще се оказва медицинска помощ по въздух, се очакват в България през юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).