Националната стратегия за развитие на културата ще е готова до юли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:49 / 17.02.2012
1187
Националната стратегия за развитие на културата ще бъде окончателно готова през юли. В нея ще бъде предвидено създаването на фонд за отпускане на кредити, гарантирани от държавата.

Повече от 150 души от различни културни и творчески организации ще участват в изграждането на Националната стратегия за развитие на културата у нас. Една от идеите, която ще залегне в нея, е създаването на микробанка, която да се превърне в алтернативен източник за финансиране на българската култура. Чрез създаването на така наречената банка "Култура" ще могат да се осигурят и повече пари за сектора.

Нуждата от финасов ресурс в сектора поставя желанието да има един източник, който да бъде в рамките на банков кредит, с преференциални лихви. Например има такава микробанка "Култура" в датски контекст, там държавата гарантира и участва и поема лихвите. Така че вие връщате просто главницата, без да се натрупват, прехвърлям към български контекст, убийствените лихви, срещу които в момента се води държавна политика, казва Диана Андреева.

Според сроковете, поставени от правителството, националната стратегия за развитие на културата трябва да бъде готова на 1 юли.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Забраняват вноса на автомобили втора ръка?
Тръгва делото срещу Васил Божков
Бедствено положение в Нова Загора
Опасно време ни очаква днес
Мощна градушка удари част от Южна България, изпочупени са стъкла ...
Буря връхлетя Банско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).