На Радев и Борисов им оставало малко време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:45 / 03.09.2020
6993
"В момента има подмяна на темата за протеста с темата за сблъсъците. Самият протест излиза от центъра на вниманието. Вчера много хора очакваха да има развръзка, но това не стана", заяви пред бТВ социологът Андрей Райчев.

"Със сигурност протестът няма никаква полза от провокациите и размириците. Това е пасив за протестиращите. Това сваля обществената подкрепа и малко или много дава повод на управляващите да обвинят протестиращите", коментира пред бТВ Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд".

"Несъмнено хората подкрепят протеста, ГЕРБ губи периферията си, но твърдото ядро е много втвърдено. Бойко Борисов е в нещо като менгеме - ако се съобрази с протеста, той ще загуби и това твърдо ядро", смята Ганев.

"През последните месеца ставаме свидетели на неща, които чупят държавата. Президентът Румен Радев си позволи да каже, че няма значение какво говори премиерът, а хората на премиера си позволиха да напуснат залата, когато говори президента", каза Андрей Райчев и нарече "утопия" позицията на ДПС за оставка на двамата.

"Единственият изход е сблъсък, който ще е опасен за държавата. Искам сериозно да предупредя и двамата, че след малко няма да имат ход, ще стават събития, които ще се разгръщат, а двамата само ще гледат. Затова единственият ход е двамата да изберат някой на когото и двамата имат доверие и той да бъде посредникът в този конфликт", заяви Райчев.

Според Ганев, един възможен вариант е оставка, нов кабинет и без Борисов. 

"Един вид "служебен кабинет", който Борисов сам да си направи", каза Ганев.

"Когато два влака вървят един срещу друг най-много трябва да се безпокоят машинистите. Това не е БСП срещу СДС, това държавата срещу държавата. Единственото, което ще се случи е хаос. Няма "кадифена революция" - няма 200 хиляди на площада"", коментира Райчев, който прогнозира излизане на протестите от контрол.

"Не съм сигурен, че изборите ще решат политическата криза, не виждам как партиите, които влязат в НС, ще работят заедно. Може да имаме избори, да нямаме блокади, но да нямаме и правителство", коментира Ганев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).