НЗОК преговаря за по-евтини лекарства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:28 / 14.01.2012
1364
Националната здравноосигурителна каса ще преговаря с производителите за по-големи отстъпки за лекарства, които тя заплаща на 100%. Също така фармацевтичните фирми по своя инициатива могат да предлагат отстъпки за лекарствени продукти с ниво на заплащане от касата 25, 50 и 75%, които са единствен лекарствен продукт в дадена група. При тези случаи постигнатата отстъпка ще се разпределя пропорционално между заплащаното от НЗОК и доплащането от страна на пациента, припомниха от финансовата институция. 

За свалянето на цените на медикаментите, за които плаща здравната каса, нейни представители вече преговарят с Българска асоциация на търговците на едро с лекарства и с Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България. На нея е заявена готовност от страна на фирмите да бъдат обсъдени цени и отстъпки. От Националната здравноосигурителна каса заявиха, че предстои да се договарят отстъпки и за медицинските изделия и диетични храни, които са неизменна част от лечебния процес при пациентите с някои заболявания.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).