НОИ ще бъде задължен след 7 май да прави изчисленията на пенсиите служебно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:39 / 03.05.2019
2761
НОИ ще бъде задължен след 7 май да прави изчисленията на пенсиите служебно, т.е. ще може на човека да му се каже при тези документи, които е представил, каква пенсия ще взима и при двата варианта. Това обясни бившият социален министър Иван Нейков в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините." 

"Напрежението се появи от възможността заради отпадане на стаж от преди 2000 г. да се окаже, че в някои случаи пенсията, която ще получава човек, ще доведе до по-ниска пенсия, отколкото, ако се вземе този стаж. Наистина не ставаше дума за изключения, а за масова ситуация.

Сега хората могат да бъдат спокойни. Сега, всъщност, ще се вземат онези възможности, които са по-благоприятни за тях. Ако пенсията със стаж преди 2000 г. е по-голямата, човекът ще може да избере тази пенсия. Ако пенсията му без този стаж е по-голяма, защото ще има и такива случаи, човекът ще избере този вариант", поясни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).