НКЖИ стартира проверка на процедурите за безопасност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:57 / 14.10.2010
1203
В периода 11 - 22 октомври 2010 г. специално назначени комисии на НКЖИ ще извършат комплексна проверка на спазването на технологичната дисциплина и процедурите за безопасност в експлоатационните пунктове в цялата железопътна мрежа, както и пунктовете за управление на движението на влаковете в трите железопътни райони в страната - София, Пловдив и Горна Оряховица.

Проверката е разпоредена от генералния директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев, във връзка с последния инцидент от 4 октомври 2010 г. - сблъсъкът между два влака в междугарието Драгоман - Драгоил, и зачестили случаи на грубо нарушение на технологичната дисциплина, и неспазването на нормативните документи за осигуряване на безопасност на превозите.

Комисиите ще обърнат особено внимание на спазването на технологичните правила по осигуряване на безопасното движение на влаковете и маневрената дейност, технологията на гарите, правилното водене на гаровата документация, състоянието на осигурителната и съобщителната техника в гарите и междугарията и др.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Огромен речен сом се хвана на въдицата на рибар
86-годишен шофьор блъсна малко дете
Откриха мъртъв мъж, обявен за издирване
Интензивен трафик на някои от граничните ни пунктове!
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Ще спре ли вносът на стари коли в България?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).