Мюсюлманското вероизповедание е във финансов колапс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:21 / 24.08.2010
13741
"Заварих мюсюлманското изповедание във финансов колапс. В страната има 1300 имами. Те не са получавали заплати от 12 години, а 380 джамии са без имами", заяви официално признатият за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев. Той допълни, че мюфтийството дължи на държавата стотици хиляди левове за неплатени данъци.

"Явно досегашното ръководството на мюсюлманството е крало жестоко и ние ще извадим това на показ", категоричен бе главният мюфтия.

Юксел Ахмедов - човекът, за когото се говореше, че опитал да измами Община Царево като поискал нотариален акт за апетитен имот в Синеморец, е имал истинско пълномощно от Генджев. Главният мюфтия изпратил своя помощник да вземе скица на имота, след като получил сигнал, че виден политик има интерес към него.

"Исках да разбера кой иска да гушне земята, която е собственост на мюсюлманското изповедание", коментира още той. И отсече, че мюфтийството няма да се откаже от парцела, за който общината твърди, че е гора от Държавния фонд.

По повод обвиненията на заместник-шефа на ДПС Рушен Риза, че Генджев е разпродал имоти на мюфтийството, мюсюлманинът заяви, че ще коментира тези твърдения в съда.

Турска неправителствена организация е отпуснала 15 милиона евро за ремонт на джамиите у нас, твърди Генджев. Тези пари обаче се пазели в сметка на турското посолство, а мюфтията е на мнение, че българската държава трябва да обяви обществени поръчки за извършването на реставрациите, вместо да се ползват средства от чужбина.

Източник: bTV


Виж коментарите (5)

Още по темата (20):
15.02.2013 Мюсюлманите пак се хванаха за гушите
06.10.2010 Спряха тока на джамиите, имамите в областта масово напускат, не им плащат
02.09.2010 Премиерът се срещна с мюсюлмански лидери по повод създалото се напрежение
25.08.2010 Хилми: В Пловдив има среди, които малтретират мюсюлманската общност
23.08.2010 Ашим Асан влиза законно във владение на Джумая джамия
20.08.2010 Не уважиха жалби на мюфтийски настоятели по въпроса с джамията
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).