Мъжът, който се опита да ограби банка, е беглец от затвора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:23 / 18.12.2022
1141
Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за кражба от банков офис в центъра на града. Снощи около 19:00 часа 41-годишен криминално проявен мъж е влязъл в офиса и счупил стъклото на банката с паве. Той е задържан на място в офиса след включване на алармата. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Мотивите на извършителя да влезе в банковия офис са били, че няма пари, след като дълго време е бил безработен. Той е от село Сотиря, многократно лежал в затвора за кражби и въоръжен грабеж, а престъпната му дейност е започнала още от непълнолетен. Осъждан е за въоръжен грабеж и бягство от затвора, каза днес районният прокурор Катя Стаменова. 

"От събраните по делото доказателства е установено, че същият се е придвижил с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, забелязал бетоново блокче, което е използвал да троши стъклената витрина на страничен вход на банковия офис на "Пощенска банка". Носил е със себе си чукче, което да използва за взломяването на вратата", обясни Катя Стаменова.

"След като е проникнал в офиса, той е започнал да претърсва различни шкафове и чекмеджета, за да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно действията му са били забелязани от намиращ се наблизо свидетел, който е подал сигнал на 112. Непосредствено след това са дошли служители на Районно управление - Сливен, които са заловили лицето до входа на банката", добави тя, цитирана от БНР. 

Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив, както и да бъде задържан за срок до 72 часа, като ще бъде внесено искане до Районен съд - Сливен за вземане на мярка за неотклонение – задържане под стража.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).