Мъжът, който разби МОЧА: Реших да го поударя с чука, мога да го съборя целия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:28 / 13.04.2023
1733
Получих призовка да се явя в 1-во РПУ, но оттам ми се обадиха да изчакам, щели да ми се обадят допълнително. Оттогава мина месец, никой не се обажда. Допускам, че са изчакали да минат изборите, да не се повдига вниманието около този случай, но и до ден днешен никой не се обадил. Това заяви в интервю пред "България днес" Светлозар Раянов. Той е мъжът, който в навечерието от годишнината на руската инвазия в Украйна счупи с чук плочата на Паметника на Съветската Армия.

Раянов коментира, че Столична община е поискала монументът да бъде прехвърлен към държавата, но това не е станало, "защото областният управител е определено проруски настроен". Той обаче се надява, ако бъде съставено правителство, да има движение по казуса с МОЧА.

На въпрос дали решението му е било спонтанно, мъжът споделя, че дълго го е обмислял. "Участвал съм през годините в няколко протеста за премахването на този паметник, но винаги с цивилизовани средства, с плакати... Не се случи обаче нищо и накрая, особено като започна войната в Украйна, нетърпимостта ми преля всякакви граници и реших да го поударя с чука. Ако имах време да го поочукам повече, мога и да го съборя целия. Изобщо не се самохваля. Но ми беше ясно, че там има много охрана и камери, не исках да ме хващат, исках просто да отстраня плочата", подчерта Светлозар Раянов.

Мъжът разкрива също, че паметникът от вътре е кух. "Достатъчно е със строителен къртач да се разбие една от носещите колони и той ще падне", допълва той.

Раянов направи и предложение, ако бъде премахнат ПСА, да се направи нещо като увеселителен парк. "Чувал съм, че на това място, когато още е била Княжевската градина, е имало детска площадка. Защо сега там да не се направят атракциони с люлки, с виенско колело, с въртящи се кончета, с различни увеселителни съоръжения", заключи събеседникът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).