Мъж шофира с почти 260 км/ч и крещи: Хайде за bTV новините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:41 / 20.02.2024
4678
Нов скоростен антирекорд в София – мъж шофира по столичното Околовръстно шосе с почти 260 километра в час и го публикува в профила си в тик ток. Това се случва само пет дни след като срещу "Мис Силикон“ беше повдигнато обвинение за същата хулиганска проява на пътя.

На видеото се чува как мъжът зад волана извиква: "Хайде за bTV новините".

От профила на момчето зад волана – Николай Караасенов, става ясно, че той има четири фиша за липса на колан, за липса на шофьорска книжка в него или за превишена скорост на пътя. Вероятно той публикува тези си провинения, за да събира лайкове. Тази сутрин обаче в профила му в тик ток няма видими клипчета.

"Ако това наистина е Никола Караасенов, нека той да прояви смелост и следващият път, когато шофира с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма защо да се притеснява. Той е безсмъртен. Шофира с 250-260 км/ч“, коментира поредната наглост на пътя Владимир Тодоров от Българката асоциация на пострадалите при катастрофа.

Той посочи също така, че няма да се умори да подава сигнали в прокуратурата, защото "дори да няма катастрофа, според НК това е хулиганска проява, извършена при управлението на МПС и се наказва с лишаване от свобода до три години“.

"При шофиране с тази скорост, ако се спука гума или някои реши да се преустрой, ще стане такава верижна катастрофа, че е възможно да има десетки загинали. Този младеж шофира с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна катастрофа с много жертви, този човек няма да оцелее, ако се случи нещо непредвидено на пътя“, посочи още Тодоров.

Той се обърна към Столична община, към КАТ и към МВР с молба да се поставят камери за скорост по Южната дъга на София, предаде bTV.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Важна информация, ако ще сключвате сделка за имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: В понеделник си...
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).