Мутафчиев: Византийците ни мразят в червата, ще почивам на Черноморието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (140)
16:18 / 16.06.2020
16657
Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се възмути срещу хората, които се бяха наредили на километрична опашка, за да отидат на почивка в Гърция.

В понеделник над 15 хиляди туристи са влезли в Гърция само през граничния пункт "Кулата" за първите шест часа след отпадане на седемдневната карантина, наложена от южната ни съседка.

"Аз ще почивам на българското Черноморие и ще подкрепя българския туризъм. Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си", заяви  пред Нова ТВ актьорът и председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Той коментира и че със сигурност сред заминалите на почивка в Гърция има хора, които са получили помощи от държавата заради кризата с коронавируса.

Мутафчиев смята, че проблемите в черноморските ни курорти са преекспонирани и причините те да бъдат масово избягвани от българските туристи са други.

"Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя. Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим", категоричен е Мутафчиев.

"Туризъм и почивка под строй не може да се прави. Това, което искаме да постигнем с колегите и кампанията "Преоткрий България", е да накараме хората наистина да преоткрият страната ни. Ние имаме чудесна природа, услугите са ни на достатъчно високо ниво и всички колеги се стараят", заяви от своя страна Борислав Хаджиев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

По думите му в ситуацията на извънредно положение, което застрашава целия сезон, браншът дава всичко от себе си, за да подобри услугата.

Виж коментарите (140)

Още по темата (463):
25.08.2021 Германец от морето: На българите не им е лесно, но мъжки стискат зъби, не се оплакват и продължават напред
18.08.2021 Протести блокират важни бургаски пътни отсечки
04.08.2021 Спасиха Старосел!
13.07.2021 Всичко за летния грип и какво да правим, ако сме на почивка
12.07.2021 Цяла седмица жега
10.07.2021 Засилени проверки по морето
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).