Мухлясал кашкавал по програмата "Училищно мляко"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:32 / 30.10.2018
3636
Мухлясал кашкавал по програмата "Училищно мляко" за ученици от Сливен и Ямбол. От ръководствата на училищата гарантираха, че децата не са яли от разваления продукт, а прокуратурата в Сливен се самосезира по случая.

В Пето основно училище в Ямбол получили мухлясал кашкавал на 22 октомври. Според етикета  има срок на годност до лятото на 2019 г.

"Наистина много се притесних, за втората смяна кашкавалът не го раздадохме. Помолих колегите да не бързат да дават нищо, докато не им кажа, защото отговорността е много голяма", разказа за бТВ  директорката на ОУ "Йордан Йовков" в Ямбол.

Не е ясно колко учебни заведения са получили от продукта. Родителите са притеснени, защото децата ядат млечна храна два пъти седмично. Доставчикът по програмата е посочен от Фонд Земеделие – фирмата е хасковска.

"Не мога да твърдя, че имаме и най-малка отговорност, защото ако това нещо е така, ще има на много повече места, много по-масов ще е проблемът, а и такова нещо не може да се допусне на практика", каза Владимир Михайлов, собственик на фирма за производство на млечни продукти.

Прокуратурата в Сливен разпореди проверка дали има риск за здравето на децата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).