Московският патриарх: Българите трябва да са вечно благодарни на Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
11:03 / 29.01.2020
4406
Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ“ и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат, съобщи БГНЕС.

Предстоятелят на Руската църква заяви това след празничното богоявленско богослужение в катедралния събор в Елохово, Москва, в което взе участие Старозагорският митрополит Киприян.

След службата патриарх Кирил покани българската делегация на братска трапеза, където отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта на сърцето на руския народ любовта към българския народ“.

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго“, заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения“, каза още патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай“ в Стара Загора“ по покана на Московския международен дом на музиката.

Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.

Виж коментарите (22)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).