Московски: Ако бях на мястото на шефовете на "Юнион Ивкони", бих взел мерки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:05 / 02.11.2017
5501
Към превозваческата фирма "Юнион Ивкони" са издадени два акта като към юридическо лице, издадени са обаче, още 26 акта към водачи на тази компания и според нас те санкционират дейност на компанията, без значение дали са извършени от водачи или от администратор. Това коментира пред журналисти днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той бе попитан защо има разминаване в обявените от него вчера 28 общо издадени акта и посочените от превозвача само два такива.

"Нямам за цел да се състезавам и да броя актове. Ако аз обаче бях на мястото на хората, които ръководят компанията, и държавен орган ми санкционира 26 водача или някакви други нарушения, бих взел мерки. В противен случай виждате до какво се стига", коментира министърът.

Писането на актове не е самоцел, а индикатор, сигнал, че нещо в системата не работи и "ако не дай си Боже сега имаше жертви, всички горко щяхме да съжаляваме", посочи той. 

По думите на Московски най-силното нещо е превенцията и той е категоричен, че при толкова констатирани нередности, компаниите трябва да извършват превантивни дейности и да взимат своевременни мерки. Според Московски не е било редно и водач, назначен само преди месец да бъде пускан сам "на дълъг, тежък маршрут, без да се адаптира към компанията, към норми и правила", предаде БТА.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).