Москов даде яснота за състоянието на пострадалите от Хитрино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:11 / 12.12.2016
2595
Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов и заместникът му Ваньо Шарков проведоха работна среща във варненската университетска болница "Св. Марина", предаде репортер на Varna24.bg.

На срещата директорите на "Св. Марина" и на Военноморска болница докладваха за актуалното състояние на пациентите от Хитрино. В университетската болница са настанени двама от ранените при взрива - две жени. Лекарите във Военноморска болница се борят за живота и здравето на петима пострадали - 4 мъже и една жена.

"И двамата пациенти, които се намират в интензивната клиника на "Св. Марина" са стабилизирани, но в продължаващо тежко общо състояние. Едната пациентка днес е интубирана и е в съзнание, но все още е с опасност за живота. Работата на колегите в тези близо 48 часа е довела до подобрение на състоянието, но категорично остава тежко. От гледна точка на пациентите във Военноморската болница, двама от тях са също в стабилизирано тежко състояние със сериозна степен на изгаряния, със съчетана травма, с увредени дихателни пътища от токсичните газове. 

За другите трима пациенти състоянието постепенно в последните 48 часа се е подобрило и мнението на ръководството на болницата е, че днес те поетапно могат да бъдат изписани от реанимация и ще бъде продължено лечението им в съответното отделение по изгаряния. Положението на четирима от пациентите остава стабилизирано, но тежко", обясни министър Москов. По-късно министър Москов и зам.- министър Шарков ще посетят МБАЛ-Шумен.


Виж коментарите (0)

Още по темата (121):
21.04.2023 Висока скорост е причина за трагедията в Хитрино
18.04.2023 Окончателните присъди по делото "Хитрино" не се харесаха на голяма част от жителите на селото
18.04.2023 Машинистите от трагедията в Хитрино влизат в затвора
10.12.2021 Днес се навършват пет години от трагедията в Хитрино
22.02.2021 Във Варна пак гледат делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино
25.01.2021 Отложиха за 22 февруари делото "Хитрино"
Още новини от Национални новини:
Габриела Пеева: Обвинена съм в нещо, което не съм сторила
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Експерти за 4-дневната работна седмица: Фирмите могат да приложат...
Експерт предупреди: Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви...
Сергей Станишев обратно в България
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).