Морето изхвърли човек без крака, оказа се полковник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:41 / 07.11.2022
11452
За случай на загинал украински военен, чието тяло морето е изхвърлило край Царево, стана ясно днес по време на церемонията по отбелязване на професионалния празник на бургаските полицаи. 

Тялото на полковник Михайло Матюшенко е открито без крайници и е престояло във водата 2-3 месеца, обясни Христо Илчев, началник сектор "Издирване и бежанци" към ОДМВР - Бургас. 

"Успяхме да влезем във връзка с командващия на въздушните сили на Украйна. Установи се, че украински военен самолет с двама пилоти е бил свален в района на Змийския остров край Одеса, вследствие на което двамата са катапултирали. Единият от тях е откритият от нас пилот.

Бил е с отрязани крайници, което се дължи именно на неправилния катапулт. Най-вероятно е загинал вследствие на кръвозагуба. Направихме срещи с украинското посолство, откъдето ни съдействаха за ДНК анализ от дъщерята на пилота, благодарение на което установихме самоличността му", посочи Илчев. 

За работата си по случая, както и заради цялостната си дейност по отношение противодействието на нелегалната миграция през българо-турската граница, днес Христо Илчев беше награден.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).