Младен Панов: Вотът на българите в чужбина е много важен за бъдещето на България

Автор: Рени Томович
Коментари (1)
08:18 / 29.03.2023
1402
Избирателните секции в Германия са около 115, като в големите градове имаме по няколко секции. Това каза за предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“ Младен Панов – член на избирателна секция в гр. Кьолн. "И при нас съществува практиката да се заменят членове на СИК, но не бих казал, че това се случва в дните непосредствено преди вота. Това по-често се организира 2-3 седмици преди самите избори. Не бих казал, че сме имали много импулсивни скорошни промени“.

Броят на хората, които се регистрират предварително не е голям, бих казал че стигаме до около 40-50 човека, въпреки че общността в Кьолн е много голяма, допълни Панов. "Официално регистрирани са може би около 5000 българи, като знаем че има някъде в същия размер и нерегистрирани, т.е. общността е доста голяма“.

Числата, които постигаме на изборите средно са някъде около 1300-1500 гласоподаватели, обясни Панов. "Аз лично се надявам на по-висока избирателна активност, но реалистично погледнато очакванията са ни да дойдат още по-малко хора“.

Това, че живеем в чужбина, не значи че сме изоставили България в сърцето си, заяви Панов. "Ние всички много се вълнуваме от това какво се случва в България, аз лично много се информирам политически, следя най-различни медии, опитвам се да си съставя едно обективно мнение какво се случва у нас и въз основа на това мнение гласувам. Според мен този тип глас е изключително важен – не само за нас, които живеем в чужбина, но и за българите, които живеят в България, защото в края на краищата става въпрос за бъдещето както на тях, така и на нас. И от тази гледна точка вотът на българите в чужбина е много важен и трябва да бъде респектиран“.

Виж коментарите (1)

Още по темата (817):
28.04.2024 Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
07.04.2024 От ПП-ДБ призовават Радев да не подпише указа за служебен кабинет
07.04.2024 Лена Бориславова: Служебният кабинет е провокация към ПП
28.06.2023 Трифонов: Всички, които са гласували за ПП-ДБ, всъщност са гласували за Бойко Борисов
24.06.2023 Ето колко струваха последните избори на партиите
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).