Младен Маринов с подробности за готвения преврат срещу властта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:44 / 11.09.2019
5494
Имаме множество сигнали, които взимаме предвид. Наблюдаваме обстановката. Това заяви в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка със сигнала за готвен преврат срещу властта.

"Следим този процес, има такива сигнали – на 12-и напрежението да ескалира. Притеснени сме от това, което чуваме – че могат да възникнат нарушения на обществения ред пред институциите. Взимаме мерки", посочи Маринов.

Той уточни, че в МВР все още няма внесен подобен сигнал. "Ако е внесен в прокуратурата и тя ни разпореди, ще предприемем действия", уточни той. Припомняме, че вчера до редица медии бяха изпратени доказателства за подготвян преврат срещу властта. От сигнала става ясно, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение "Боец", БиволЪ и други.  Авторът на сигнала се закани, че рано тази сутрин ще го внесе в прокуратурата, предаде "Блиц".

"Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари бизнесмен Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. "гражданско движение" "БОЕЦ" , "разследващата" медия Бивол и "Да, България". ", пише той.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).