Млада жена съди министерството на здравеопазването за половин милион лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:12 / 31.01.2018
4776
Млада жена съди Министерството на здравеопазването за половин милион лева. Христина Хрисимова обвинява ведомството, че лечението на съпруга й е забавено фатално.

Георги Хрисимов имал нужда от спешна белодробна трансплантация в чужбина. Документите, с които Георги кандидатства за лечение във Виена, са подадени през юли 2016-а, а Комисията за лечение в чужбина задвижва процедурата през ноември същата година.

Георги издъхва 2 месеца по-късно - през януари 2017 година. Болният мъж дори не успява да стигне до болницата във Виена.

"За мен причината за фаталния край на съпруга ми е дългия период, в който Комисията за лечение в чужбина разглеждаше подаденото от него заявление за финансиране на белодробна трансплантация", коментира Христина Хрисимова в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

"Ако неговият случай беше разгледан като спешен, ако документацията беше разгледана в 2 заседания и решението беше взето в рамките на един месец, съпругът ми щеше да има поне 3 месеца, в които да чака подходящ донор", обясни тя.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).