Митьо Крика преподава математика и физика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:38 / 23.10.2019
14687
"Учител съм в католическо училище в Лондон от 8 години вече. Първоначално започнах като учител по физическо за три месеца на доброволни начала. От ръководството ме харесаха и аз останах за постоянно. След това изкарах курсове и вече преподавам математика, физика и други неща“, споделя пред "България Днес“ Димитър Ходжев. 

От десет години той живее в Англия, там е свил гнездо с половинката си Камелия, с която все още нямат брак и деца, но двамата работят усилено и по двата въпроса. 

"Хората да не мислят, че като пуша скъпи кубински пури и пия марков ром и уиски, съм цъфнал и вързал. Съвсем обикновен човек съм, който бачка на 100 места“, казва Крика.

Той не щади усилия и време, за да изкара необходимите за квартира, прехрана и нормален живот в Лондон и пътувания средства. Крика преподава физическо на по-малките ученици, а химия, физика, биология и математика на децата от 7-и до 10-и клас. 

За късмет Крика си намерил квартира съвсем близко до училището, където преподава. Има собствена фитнес зала в школото за тренировки. Той споделя, че от сутрин рано до късно през деня е в училището. Заедно с ръководството на школото Ходжев е натоварен да следи и за реда и дисциплината на подрастващите.

В учителстването на Митьо Крика няма нищо случайно, тъй като е от преподавателско семейство. Майка му е учител по биология и химия по време на престоя им в Ангола, а дядо му по музика в родния Казанлък.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).