Митьо Крика избяга от Англия, идва си у нас - ще става учител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:24 / 08.05.2023
3275
"Мислех, че Елизабет ще надживее всички, тя беше голяма фигура. Не очаквах "толкова скоро" да умре. Но ситуацията не е на добре и Англия изпадна в рецесия. Едно не ѝ одобрих на кралицата - Брекзит, който е голяма глупост! С него тя отправи грешни послания", твърди пред "България Днес" българският културист Димитър Ходжев, официално променил преди близо 20 г. фамилията в паспорта си с Крика. Културистът от години живее и работи на Острова, но скоро ще вдигне котва от него.

"Моля се Тръмп отново да спечели, макар никога да не съм го харесвал. За да спре накрая тая глупава война между Русия и Щатите, чиито военни действия се водят на територията на Украйна. Като престане Америка да инвестира в украинската войска, всичко ще приключи", убеден е казанлъшкият участник в "Сървайвър 4".

За провала на британската политика Митьо съди по себе си и съпругата му Камелия, с която са заедно от 13 години и от една официално заклели се в Бога.

"Като гледам какви разходи имаме в Англия и какво ни остава в края на месеца, си казах, че е по-добре да съм в България, отколкото тук! И скоро ще се върна", каза Крика, който е на мнение, че у нас няма да има толкова големи харчове за наеми и такси.

Ками вече е в родното Чепеларе, където се грижи за баща си. "Връщам се в най-скоро време и аз. Тук изкарах доста квалификации, за да съм конкурентен на пазара. Искам като си дойда да живея и да съм даскал в Чепеларе. Това е най-красивият град в България! Който не го е посещавал, да отиде да го види", вълнува се от решението си мускулестият ни сънародник, чиято последна дипломна квалификация от Острова е за учител по рисуване. "Не искам да живея вече тук. Дори и бирата им е гадна!", категоричен е той, предава "България днес".

Когато взимали британски паспорти с Камелия, трябвало да се врекат в някого, спомня си Крика. "Заклехме се в Господ, не в кралицата. Тук правилата са такива - на един от двамата даваш обет. Нали знаете - "Верен слуга на царя, но Господ е пръв". Да, с двойно гражданство съм. Но винаги ще си остана второ качество мигрант в очите на местните", добавя още той.

Според Митьо англичаните са свикнали с кралицата и не могат да възприемат Чарлз III. "Той цял живот чака да стане крал и накрая му се наложи. Май трябваше да се откаже и направо синът му да възкачи. Но може би е и някаква болна амбиция - цял живот се готвиш да бъдеш крал, и изведнъж да се откажеш и да предадеш на децата си... Повелите може би са такива", разсъждава културистът.

За него монархията и разрешените посещения в кралските дворци са идеалният бизнес проект.

"Идват хора от цял свят и влизат инвестиции в бюджета. И ние не трябваше да събаряме мавзолея, да си остане туристически обект, от който да се изкарват пари. Не съм комунист, в семейството ми има дисиденти и дядовците ми са лежали в затвора. Но това е част от историята ни и не трябваше да се унищожава", допълва Крика.

Виж коментарите (1)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).