Мирчев за Янев: Немислимо е български министър да използва реториката на Путин и да се държи все едно не сме страна-членка на ЕС и НАТО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:05 / 28.02.2022
1784
Политици, граждани и журналисти все още не могат да простят изказването на министърът на отбраната Стефан Янев. Критиките срещу него, буквално заливат мрежата.

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев е един от най-отявлените критици на Янев.

На страницата си във Фейсбук Мирчев написа:

"Българският национален интерес никога не е включвал безгръбначното поведение. Дълъг списък с достойни български генерали от миналото се обръщат в гробовете си от срам пред неспособността на днешния военен министър да нарече войната война.

Българският национален интерес, освен това, е европейски и проевропейски. Защото България е европейска държава в Европейския съюз.

Разреденият въздух по върховете на министерската власт обаче явно причинява световъртеж и объркване у по-неподготвените. Сигурно затова министър Янев говори в последния си фейсбук пост за политическа аматьорщина. И като е подхванал темата - ще е интересно да разкаже за 7 месеца, докато той бе служебен премиер, направен ли е някакъв одит на състоянието на военновременните ни запаси. Още повече, при ясни индикации за започваща война на Русия срещу Украйна. И ако такъв одит не е направен, или не са взети мерки и запасите не са на нужните нива, каква, неаматьорска, отговорност ще поеме Янев?

За едно нещо трябва да му признаем, че е прав - добре финансираната интерпретация действително е в състояние да подмени истината. Обаче государственото финансиране на хибридната пропаганда у нас няма да продължава вечно. Парите, изхранващи пропутиновите тролски ферми, псевдоновинарски сайтове и псевдопатриотични телевизии ще свършат. И не знам как тогава ще се ориентира военният ни министър какво да говори?

Сарказмът настрана - немислимо е един български министър да използва реториката на Путин и да се държи все едно не сме страна-членка на ЕС и НАТО, които категорично осъждат нахлуването на руската армия в Украйна. Немислимо е военният ни министър да е в разнобой с позицията на правителството и дори да не се сеща какъв е достойният негов акт, който трябва да последва. Немислимо е един държавник на толкова ключов пост да си заравя главата в пясъка, преструвайки се, че у съседите, на едва 200 км от нас, няма пожар.

Още повече, че тук отдавна вече не става дума просто за съдбата на Украйна, за сигурността на България или за бъдещето на Европа. Путин воюва срещу съвременния цивилизационен порядък, в който място за диктатори няма. Място за слугите на диктаторите - също", написа на страницата си Мирчев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4443):
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).