ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мира Радева: Снощи Борисов ми изглеждаше тъжен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:16 / 05.04.2021Коментари (6)10564
©
Бойко Борисов и Корнелия Нинова останаха на своята логика. Трябва да поздравим Борисов за постигнатите резултати, но снощи той ми изглеждаше тъжен и готов на компромиси. 

Това заяви в студиото на предаването "Лице в лице" по bTV социологът Мира Радева, която коментира резултатите от снощните парламентарни избори. 

"Слави Трифонов влезе в политиката с една идея за радикална промяна, която той подкрепя и следва вече доста години, като основното е мажоритарни избори. От една страна, от партията му казват - ние никога няма да правим коалиция с ГЕРБ. 

От друга страна обаче, всички останали партии няма да приемат мажоритарната избирателна система. Единствената партия, която е готова да приеме мажоритарен вот, е ГЕРБ.

По този начин Слави Трифонов попада в един капан - няма да прави коалиция с ГЕРБ, но ГЕРБ са единствените, които приемат основната политическа теза и идея на "Има такъв народ", разкри тя. 

"За мен този парламент трябва да промени изборните правила и на база на това може да се състави един програмен кабинет, който не е ясно колко ще издържи. На тези избори видяхме един поколенченски разлом.

Мен един резултат ме удовлетворява изключително много - ксенофобският и расисткият вот претърпяха пълен провал на тези избори", добави още Мира Радева. 

Заедно с нея гост по темата бе и социологът Кънчо Стойчев.

"Не е станала кой знае каква изненада на изборите. Те си протекоха нормално и както винаги - с нормалните неразбории, както винаги се купуваха гласове от всички.

Не можем да говорим за никаква ниска избирателна активност и за огромна активност на гласуващите българи в чужбина.

По тази тема мога да заявя, че е крайно време на нашите сънародници зад граница да им се разреши да гласуват електронно", призова той.

"На ГЕРБ ще им е трудно да направят правителство, но на другите ще им бъде още по-трудно. Резултатът на ГЕРБ е прекрасен. Дай боже всекиму след толкова години управление да получи такъв резултат.

Факт е, че като се събере новият парламент, ГЕРБ ще изглеждат много самотни в залата или поне това обявиха преди изборите останалите партии.

За мен парламентът ще се събере, ще се направят някакви опити за коалиции, ще променят изборните закони и с това ще приключи мандата на Народното събрание", прогнозира Стойчев. 

"Слави Трифонов няма как да направи коалиция с ГЕРБ. Това ще означава да загуби електората си, а Трифонов според мен ще иска на едни предсрочни избори да се бори за първото място.

Аз съм убеден, че съставянето на кабинет в тази конфигурация ще е много трудно и невъзможно. Според мен Народното събрание ще се събере, ще промeни някои закони и отиваме на нови избори.

Дали предсрочните избори ще донесат нещо различно - никой не може да прогнозира.

Със сигурност политиците трябва да започнат един нормален диалог и да се разберат по основните теми - икономическата и здравната криза, да не се допуска хиперинфлация", каза още Кънчо Стойчев.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Изглеждаше жалък, когато се молеше на другите партии за експертно правителство, за да може да прибере милионите за ковид възстановяването. Изглеждаше и пиян, ама той така си изглежда по принцип.
-1
 
 
Много точно разсъждава Мира Радева. Партията на Слави, ДБ и мутрите са задължени пред избирателите в чужбина и трябва да променят изборния кодекс. Ще получат подкрепата по тази тема и на ДПС, което пък е компрометиращо. За да се избегне това, единственият вариант е да се направи експертно правителство, с непартийни министри, което да изпълни определени задачи. Освен това, по един начин разсъждава човек преди избори, по друг след изборите и по трети след като положи клетва като депутат, така че е основателно да очакваме депутатите да не бързат за предсрочни избори. За много от тях птичето сега е кацнало на рамото им, а след предсрочните няма да се върне и това те го знаят!
-1
 
 
Изглеждаше уморен и отегчен. 12г.да печелиш избори и да управляваш България и след всичко това да ти гласуват пак доверие да си първа политическа сила ,но в парламента около теб да са познати кретени...на мен ще ми се ще да зарежа всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: