Министърът на транспорта: Сред четирите водещи държави в Европа сме по добро управление на корабния трафик

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:28 / 17.09.2019
4459
България е сред четирите водещи държави в Европа по добро управление на корабния трафик. Предстои пълна автоматизация и в ДАИ. Това съобщи днес във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, предаде репортер на Varna24.bg.

Той откри международната конференция "20 години Ръководство на корабния трафик в България“, а преди срещата заяви:

"Днес отбелязваме 20 години от началото на тази така важна и вече приета като действаща и даденост система за управление на корабния трафик. Началото е поставено през 1999 г. Оттогава с различни финансови инструменти, в началото с помощта на холандското правителство, по-късно по програма "Фар" и по програма "Транспорт", в момента ние имаме едно модерно управление на речния и морския транспорт, което проследява цялата логистична верига от пристигащи и заминаващи кораби, но не само това, а и връзката между отделните системи на гранична полиция и морска администрация, на отделните служби и институции.

Това е безхартиен процес по заявяване на всички услуги, които изисква мениджмънта на корабния трафик. Ние с това нещо се гордеем. Гордост е да кажем, че сме сред четирите водещи държави в Европа по отношение мениджмънта на корабния трафик. Това е удобен повод да заявим своите намерения и в останалите сектори на транспорта.

Това, което ще направим и вече съм го заявил, е пълна автоматизация на процесите в Автомобилна администрация, за да се прекъсне практиката между отделни информационни системи да има хора. Ще бъде изцяло дигитализиран процеса на автоматичен обмен на данни. В момента сме между първо и второ четене на Закона за електронното управление. Една от целите, които си поставяме е висока интеграция между отделните системи и изграждането на интегрирани системи. В момента имаме и политически подход и реални действия в тази насока", каза министър Желязков.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).