Министърът на икономиката и индустрията ще посети ВМЗ- Сопот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:50 / 25.06.2023
914
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще посети утре производствените бази на "Вазовски машиностроителни заводи" ЕАД в гр. Сопот, съвместно с представители на МВР -  Главен комисар Атанас Илков, директор главна дирекция “Национална полиция" (ГДНП) и Емил Ангелов, началник сектор Контрол по общоопасните средства при ГДНП, както и заместник-председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Станислав Станчев. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Посещението е във връзка с възложените от премиера акад. Денков проверки и предприемане на  превантивни действия за сигурността на държавните и частни производствени предприятия от българската военна индустрия.

 Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат.

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция. С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

Инцидентът в склада за боеприпаси е станал малко след 1:00 часа тази сутрин. По данни на Областната дирекция на МВР в Бургас няма данни за пострадали хора. Складът е на фирма “Емко“ на бизнесмена Емилиян Гебрев. Площите са разположени в общо четири бивши военни хранилища. Специалисти по боеприпаси, пожаротехнически експерти и разследващи полицаи ще направят оглед на място след изтичането на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е ясен размерът на нанесените щети от последвалия след взривовете пожар.

 В 10:30 ч. министър Богданов ще даде брифинг за медиите пред централния портал на ВМЗ в гр.Сопот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Повече от 40 минути реанимирали 5-годишното дете
Черно море е застрашено заради проект?
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Започна спешна проверка заради смъртта на 5-годишното дете
Въпроси по Кампания 2024: Очакват ли се закъснели плащания, които...
Шофьор слезе от колата и намери смъртта си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).