Министър-председателят Симеон Сакскобургготски обяви промени в правителството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:22 / 21.02.2005
1399
Министрите Лидия Шулева, Мехмед Дикме, Божидар Абрашев и Милко Ковачев да бъдат освободени от постовете си, ще предложи премиерът на Народното събрание. Милко Ковачев да поеме поста министър на икономиката, министерството на земеделието да оглави досегашният зам.-министър Нихат Кабил, а министър на енергетиката и енергийните ресурси да стане Мирослав Севлиевски, предлага още премиерът.
Структурната промяна в правителството е създаването на Министерство на културата и туризма на мястото на досегашното Министерство на културата. Него ще оглави Нина Чилова.
Лидия Шулева ще бъде помолена да подготви икономическия план за 2005-2010 г., освен това ще оглави предизборния щаб на НДСВ, съобщи министър-председателят Симеон Сакскобургготски.
Премиерът заяви, че е искал "промените да се базират върху принципа на приемственост, което е логично за едно отговорно управление, също така да съответстват на европейските изисквания, тъй като по този въпрос има широк национален консенсус, също и на ангажиментите, поети към нашите партньори в този либерален алианс", както той тарече коалицията НДСВ - ДПС - Новото време.
Премиерът обясни също, че би искал да предотврати евентуални спекулации, като съобщи, че вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева е връчила оставката си още на 26 януари. Предвид важността на заемания от нея пост, премиерът не е приел оставката. При третия опит от страна на Лидия Шулева "се видях принуден да я приема”, каза Симеон Сакскобурггорски.
Правителственият говорител Димитър Цонев обяви, че предложенията за промени в кабинета са внесени вече в деловодството на Народното събрание и се очаква да бъдат гласувани на 23 февруари. Министър-председателят ще съкрати посещението си в Брюксел, където заминава в момента, за да присъства на парламентарното събрание в сряда сутринта.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Родопите – планината призната с най-лечебния въздух
Трафикът по границите на страната
Няколко инцидента на магистрала "Тракия"
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Българи и гърци в общ събор с чевермета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).