Министър Явор Гечев в Пловдив: До момента не са засечени ГМО и тежки метали в украинското зърно у нас

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:11 / 29.09.2022
2517
Няма наличие на ГМО и тежки метали, това показват резултатите от пробите на украинското зърно до момента. Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министърът на земеделието Явор Гечев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му се изследва широк спектър от показатели. "Имаме информация от земеделските производители за една допълнителна проба, която е негативна. Да, вярно е - има проба, която е негативна. Взети са мерки. Иначе това, което мога да кажа е, че контролите работят", обясни той. 

Министър Гечев успокои българските потребители и подчерта, че могат да са сигурни, че на пазара няма да се допусне качество, което не отговаря на европейските.

Контролът продължава, но има и забавяне на резултатите, защото БАБХ няма лаборатории за изследването на половината от компонентите, каза още той. И добави, че пробите се изпращат в частни лаборатории.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).