Мексико е почти недостижима дестинация за нас, отново върнаха туристи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:07 / 02.05.2023
1186
Български туристи отново бяха върнати от Мексико. Ивайло Драганов заедно с неговите родители пътува за Мексико за 7-дневна почивка, която така и не се е случила. На паспортните гишета от Мадрид към Канкун са задържани за проверка. По думите на мъжа всичко е протекло нормално.

"Питаха ни в кой хотел сме отседнали, провериха ни паспортите, питаха и колко дни ще сме на почивка. След няколко минути ни беше казано, че трябва да бъдем проверени и бяхме задържани от имиграционен контрол на летището там“, разказва Ивайло.

Той обясни, че още с влизането е трябвало да подпишат някакъв документ, че е нямало насилие над човешките им права.

"Това е някаква стандартна процедура. Подписахме го. След това ни бяха отнети телефоните. Започнаха въпросите от тяхна страна, съвсем стандартни като за пръв път ли сме в Мексико, колко пари имаме в брой. Дали имаме кредитни или дебитни карти. Около час и половина ни задържаха. Върнаха ни паспортите и ни снимаха“, казва още потърпевшият пред bTV.

Той добави, че след това са ги пуснали и туристите са мислили, че отиват да си вземат багажите, но са ги върнали, без да дадат обяснение.

Почивката е струвала около 10 000 лв., но за жалост възстановяване на сумата няма как да се случи. Потърпевшите туристи ще търсят парите си по съдебен път.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).